Pokud používáte zálohování fotografií z telefonu na Google účet, určitě na něm občas někomu nějakou fotografii ukážete. Přátelům fotky z večírku, rodině záběry z dovolené, se ženou mrknete na fotky prcků před lety…

Možná se Vám tedy někdy stalo, že při skrolování fotografiemi jste zahlédli nějakou, která nebyla určena pro zraky ostatních. Obvykle následuje zatajení dechu a rychlý přesun jinam, aby ostatní nezahlédli to, co nemají.

Podobně trapným momentům je nyní konec. Fotografie Google nabízejí možnost, jak tyto fotografie skrýt.

Přesunutí fotek do archivu

Nejen hambaté fotografie můžete skrýt pomocí funkce Archivovat. Fotky, které archivujete:

  • zůstanou v albech, do nichž byly přidány, ve výsledcích vyhledávání i ve složkách na zařízení
  • nebudou použity k vytváření filmů ani animací

Pokud máte ofocená citlivá data, záběry z vašich hrátek, účtenku, nebo jinou fotku, která vypadá, že do vaší knihovny Fotek zkrátka nepatří, může se vám zobrazit karta Asistenta, která Vám navrhne, abyste ji přesunuli do Archivu.

Na mobilním zařízení

  1. Spusťte aplikaci Fotky Google .
  2. Vyberte jednu či více fotografií, které chcete skrýt.
  3. Klepněte na ikonu možností Další a poté a zvolte Archivovat.


Pokud se chcete podívat na fotky archivované ze zobrazení Fotky, klepněte v aplikaci Fotky Google  na nabídku Nabídka a poté Archiv.

 

Ve webovém rozhraní Fotek Google

  1. Přejděte na počítači na adresu photos.google.com.
  2. Vyberte jednu či více fotografií, které chcete skrýt.
  3. Klikněte na ikonu možností Další a poté Archivovat.

skrýt fotky

A to je vše přátelé. Doufám, že Vám tento tip pomůže omezit trapné momenty při prohlížení fotografií na minimum a Vaše galerie bude plná krásných fotek.

UložitUložit

UložitUložit

Facebook komentáře